Τα Χρέη του Τόλη

Τα χρέη του Τόλη στην Εφορία, έτσι όπως όλοι ακούσαμε και διαβάσαμε είναι 5,5 εκ.€ Βέβαια, αυτό το ποσό διαμορφώθηκε μετά από πολυετείς τόκους και επιβαρύνσεις, αφού το αρχικό οφειλόμενο ποσό ήταν περίπου 2 με 2,5 εκ € .

Ακούσαμε όμως από τα ΜΜΕ, έγκριτους δικηγόρους και πολύ γνωστούς επιχειρηματίες με τους οποίους ο Τόλης συνεργάστηκε - να βεβαιώνουν ότι, ο Τόλης δεν είναι φοροφυγάς. Όλη η ιστορία ξεκίνησε με μία διαφωνία σε σχέση με το ποσό φόρου που του καταλόγισε η Εφορία και το οποίο την εποχή εκείνη (1993) ήταν 600εκ.δρχ. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του τον συμβούλεψαν να βρει το δίκιο του -όπως προβλέπει και ο νόμος - στα Φορολογικά Δικαστήρια. Δυστυχώς για εκείνον, η Ελληνική Δικαιοσύνη καθυστέρησε 17 χρόνια την τελεσίδικη απόφαση, με αποτέλεσμα το αρχικό ποσό, σήμερα μαζί με τις επιβαρύνσεις (τόκοι, πρόστιμα) να φτάσει στο ποσό των 5,5εκ. €. Ο Τόλης χρωστάει σήμερα 5,5 εκ στην Εφορία, αλλά δεν είναι φοροφυγάς.

Η Εφορία σήμερα, με νέα διάταξη, απαλλάσσει όλους τους Έλληνες που της χρωστούν- από τα πρόστιμα που συσσωρεύτηκαν και τους διευκολύνει υπό τον όρο να πληρώσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 το αρχικό χρέος τους. Έτσι ο Τόλης, αν πληρώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 3 εκ. € εξοφλεί οριστικά το χρέος του. Όμως ο Τόλης μας δεν έχει αυτά τα 3 εκ σε μετρητά. Τα σπίτια του είναι δεσμευμένα και δεν μπορεί να τα πουλήσει ώστε να μαζέψει αυτά τα λεφτά. Τα σπίτια του έχουν όμως αυτήν και ίσως και παραπάνω αξία, οπότε αν πληρώσει το χρέος του τώρα, θα είναι ελεύθερος να τα πουλήσει στη σωστή τιμή και να ξεχρεώσει εντελώς. Μακάρι να τα καταφέρει ο φίλος μας!


5 σχόλια:

 1. Είναι δυνατόν τώρα να βάζουν στο στόμα τους αυτόν τον θρύλο? Αν είχαμε καλύτερη κρατική λειτουργία δεν θα γινόντουσαν από την πλευρά του τόσα αλυσιδωτά λάθη. Πρέπει η πολιτεία «Τιμής Ένεκεν» να τον διευκολύνει να ξεχρεώσει. Η πολιτεία είμαστε εμείς. Ναι, συμφωνώ να βοηθήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι αλήθεια! Ο Τόλης αγαπούσε να σκορπά τα χρήματα δεν τα μετρούσε γι αυτό την πάτησε. Και ποιόν δεν βοήθησε. Σε ρώταγε τί μαγειρέψατε σήμερα και μόλις άκουγε να μιζεριάζεις σούδινε χιλιάρικο χωρίς δεύτερη κουβέντα ή αν δεν είχε πάνω του σ’ έστελνε να πάρεις κάνα χιλιάρικο από τον εκάστοτε διαχειριστή του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όπως και να έχει ο Τόλης έκανε λάθος...δεν πειράζει όμως...εμείς τον αγαπάμε! Το λάθος βέβαια που έκανε δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του. Τι τους νοιάζει όλους αν φοροδιέφυγε ή όχι, από την τσέπη μας τα πήρε??? Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να κλέψουμε όχι 5 αλλά 1005 εκατομμύρια από αυτό το σάπιο κράτος!!!
  Αν και ο Τόλης δεν το έκανε σκόπιμα αλλά και σκόπιμα να το είχε κάνει παλι μαζί του θα ήμουνα!
  Να μας πειράζει όταν κλέβουν οι πολιτικοί που υποτίθεται πως είναι εκεί για να μας υπηρετούν....!

  Ας κάνουμε τον λογαριασμό πιστεύω οι περισσότεροι υπέρ θα είναι...1 ευρώ δεν είναι τιποτα γιαί να μην το δώσουμε. Οχι πως δεν υπάρχουν & άλλοι που τα έχουν ανάγκη απλά εμείς αυτόν θέλουμε να βοηθήσουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αναρωτήθηκε κανέις από αυτούς που βγαίνουν και λένε τόσα και τόσα, πόσα λεφτα βγήκα από το όνομα Βοσκόπουλος; Πόσοι έβγαλαν μεροκάματο όλα αυτα τα χρόνια, από το μικρό περιοδικό που είχε ένα αρθρο μέχρι τα κέντρα που γέμιζε; Πουλούσε, πουλάει και θα πουλάει γι' αυτο και κοιτάνε πάντα να επωφελούνται με το ονομα του.
  Ο πάντα πιστός σου φίλος Κωτσής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τόλη ότι και να γίνει σε λατρεύουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το δικό σας σχόλιο.